Τα επείγοντα προβλήματα υδραυλικών δεν είναι ξένα σε κανένα νοικοκυριό σύμφωνα με την Αποφράξεις Πειραιάς. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει απροσδόκητα προβλήματα υδραυλικών, όπως έλλειψη ζεστού νερού ή βουλωμένη αποχέτευση. Το καλό με τέτοια προβλήματα είναι ότι συνήθως δεν εμφανίζονται απότομα.

Εμφανίζουν σημάδια που σας επιτρέπουν να διορθώσετε το πρόβλημα προτού μετατραπεί σε μεγαλύτερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε τακτικά ραντεβού συντήρησης με την αγαπημένη σας εταιρεία.

Συχνά δεν δίνεται προσοχή στα υδραυλικά συστήματα. Με αποτέλεσμα να μην ελέγχονται τακτικά, να διαγιγνώσκονται και να μην επισκευάζονται. Ακόμα και μια ώρα χωρίς νερό στις βρύσες είναι μπελάς.

Είναι λυπηρό το πώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού καλούν έναν υδραυλικό μόνο όταν δεν έχουν άλλη επιλογή. Μερικοί προσπαθούν ακόμη και να διορθώσουν το πρόβλημα στα δικά τους, αλλά αργότερα συνειδητοποιούν πώς οι προσπάθειές τους έχουν αποβεί μάταιες όταν ζητούν βοήθεια από επαγγελματίες.

Η προληπτική συντήρηση σάς βοηθά να εντοπίσετε τα προβλήματα νωρίς. Διατηρεί τα υδραυλικά, τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας σε καλές συνθήκες εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας υδραυλικός έκτακτης ανάγκης μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο από ένα κανονικό σέρβις, αλλά αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας σε μια κατάσταση όπου, για παράδειγμα, η τουαλέτα σας ξεχειλίζει.

1. Βουλωμένες αποχετεύσεις και σωλήνες

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις και σωλήνες είναι το πιο συνηθισμένο από όλα τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Είναι επίσης ένα θέμα που δεν απαιτεί πραγματικά μια έκτακτη υδραυλική υπηρεσία. Ωστόσο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η έλλειψη φροντίδας και προσοχής είναι η βασική αιτία σε τέτοιες καταστάσεις.

Όταν οι αποχετεύσεις ή οι σωλήνες είναι φραγμένοι, το νερό ή τα λύματα μπορεί να υπερχειλίσουν στο σπίτι σας. Μην καθυστερείτε και αναζητήστε μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες 24/7, όπως η Αποφράξεις Πειραιάς. Είναι πάντα μόνο μια κλήση μακριά και έχουν την καλύτερη ομάδα επαγγελματιών στο σκάφος.

2. Τουαλέτα που ξεχειλίζει

Έχετε ακούσει ποτέ για μια τουαλέτα που ξεχειλίζει; Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Μια μέρα μπορεί να μπείτε στην τουαλέτα σας μόνο για να διαπιστώσετε ότι η τουαλέτα σας ξεχειλίζει.

Εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας είναι φραγμένη ή υπάρχει απόφραξη κάτω από την τουαλέτα σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση. Ένας επαγγελματίας θα εξετάσει την κατάσταση μέσα και έξω και θα τη διορθώσει μια για πάντα.

3.Σπασμένοι σωλήνες

Οι σπασμένοι σωλήνες σε κουζίνες και μπάνια είναι συνηθισμένες. Ο χώρος όπου ρέει το νερό μετατρέπεται σε λιμνούλα εάν το πρόβλημα δεν λυθεί από πάροχο υπηρεσιών για επείγουσα επισκευή υδραυλικών. Το σπάσιμο των σωλήνων όχι μόνο οδηγεί σε πλημμύρα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει σοβαρά το σύστημα ύδρευσης στο σπίτι σας.

4. Παγωμένοι σωλήνες

Μια άλλη συνηθισμένη επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων έκτακτης ανάγκης είναι οι παγωμένοι σωλήνες.

Εάν οι βρύσες στο σπίτι σας δημιουργούν προβλήματα με τη ροή του νερού, το πιθανότερο είναι ότι οι σωλήνες έχουν παγώσει. Αυτό είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα το χειμώνα. Πρέπει να ληφθούν έγκαιρα φροντίδα. Διαφορετικά, οι παγωμένοι σωλήνες οδηγούν σε διαρροές και εκρήξεις. Όταν το νερό παγώνει και ο πάγος διαστέλλεται, ο σωλήνας σκάει. Μην ξεπαγώνετε τον σωλήνα και ζητήστε βοήθεια από ειδικούς.

5. Κατεστραμμένοι σωλήνες

Οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον επηρεάζουν αρνητικά τα φωτιστικά, τους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας. Η πιο κοινή από όλες τις περιβαλλοντικές αλλαγές είναι οι ρίζες ενός δέντρου που μεγαλώνουν σε σωλήνα. Οι ρίζες των δέντρων αναπτύσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις και εάν το δέντρο βρίσκεται κάπου γύρω από έναν αγωγό, οι ρίζες εισχωρούν σε αυτές, προκαλώντας απόφραξη και διαρροή νερού. Αυτό δεν είναι μόνο ένα οικιστικό πρόβλημα. Αυτά τα ζητήματα εμφανίζονται επίσης σε δημόσιους αγωγούς.

6. Διαρροή θερμοσίφωνα

Μια άλλη κοινή κατάσταση που απαιτεί επείγουσα επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι η πλημμύρα του θερμοσίφωνα. Πολύ λίγοι ιδιοκτήτες σπιτιού επιθεωρούν τακτικά τους θερμοσίφωνες τους. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο θερμοσίφωνας σας, είτε βρίσκεται στο υπόγειο, στο γκαράζ, στο πλυσταριό ή σε μια ντουλάπα, μόνο λίγοι ιδιοκτήτες σπιτιού δίνουν προσοχή στους θερμοσίφωνές τους.

Όσο έχετε ζεστό νερό, δεν κάνετε τον κόπο να ελέγξετε τον θερμοσίφωνό σας. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί μια μέρα να περάσετε από τη δεξαμενή του θερμοσίφωνα σας και να εντοπίσετε μια λίμνη νερού γύρω της. Μπορεί να είναι οι ρωγμές από την ηλικία ή η διάβρωση που προκαλούν το πρόβλημα.

Μπορεί να σας ζητηθεί από τον υδραυλικό σας να αντικαταστήσετε τον θερμοσίφωνό σας, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μια εταιρεία αξιόπιστη θα σας λέει πάντα την καλύτερη λύση στα προβλήματά σας και ποτέ δεν θα αφήσει τα χρήματά σας να πάνε χαμένα.

7. Διαρροές αερίου

Μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι η διαρροή αερίου. Αν μυρίσετε αέριο, εκκενώστε αμέσως το δωμάτιο. Ποτέ μην χειρίζεστε μόνοι σας μια διαρροή αερίου. Μπορεί να αποβούν μοιραία.

Καλέστε πάντα έναν εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο πάροχο υπηρεσιών για επείγουσα επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων για να χειριστεί το πρόβλημα. Θα εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και θα το διορθώσουν με επαγγελματικό και ασφαλή τρόπο.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς: